Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Evropski pristop k diskriminaciji

Soočimo se z diskriminacijo !

Seminar EVROPSKI PRISTOP K DISKRIMINACIJI

(ORGANIZACIJSKE STRUKTURE IN PRISTOPI TER POJMI IN DEFINICIJE)

Dvorana IMOS, Dunajska 58 (9. nadstropje), Ljubljana, 27.6.2006 od 10. do 16. ure

Varuh je pripravil projekt »Soočimo se z diskriminacijo! (Krepitev nacionalne institucionalne strukture za boj proti diskriminaciji)«. V njem kot partner sodeluje Inštitut za človekove pravice Ludwig Boltzmann (Ludwig Boltzmann Institute of Human Rights), ki ima široko mrežo strokovnih sodelavcev iz številnih evropskih držav. Skupaj bomo pripravili serijo seminarjev in delavnic. Te bodo namenjene usposabljanju zaposlenih pri Varuhu, pa tudi drugim ciljnim skupinam, zlasti predstavnikom državnih organov in civilne družbe, ki se pri svojem delu srečujejo z vprašanji diskriminacije. Ti dogodki bodo priložnost za izmenjavo izkušenj in razpravo o že uveljavljenih dobrih rešitvah. Ob tem bomo skupaj skušali razmisliti tudi o možnih izboljšavah in uvajanju novih pristopov.   

Seminar Evropski pristop k diskriminaciji (organizacijske strukture in pristopi ter pojmi in definicije), bo 27. junija v dvorani IMOS, Dunajska 58 (9. nadstropje), od 10. do 16. ure (prijavnica).

Na seminar smo povabili predstavnike državnih organov in civilne družbe, ki se pri svojem delu srečujejo z vprašanji diskriminacije.

Za vse morebitne informacije se lahko obrnete na Mojco Markizeti (01 475 00 23, e-pošta: mojca.markizeti(at)varuh-rs.si).

Program (wordova datoteka)

Prijavnica (wordova datoteka)