Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Varuh Svetina in namestnik Šelih na srečanju z grškim ombudsmanom

Varuh človekovih pravic Peter Svetina in njegov namestnik Ivan Šelih sta se na povabilo grškega ombudsmana Andreasa Pottakisa v ponedeljek, 2. decembra 2019, mudila na uradnem obisku v Atenah v Grčiji. Na srečanju so govorili o dobrem sodelovanju med institucijama ter aktivnostih v okviru Mediteranskega združenja Ombudsmanov, ki mu predseduje grški ombudsman. Največ pozornosti so namenili delovanju Skupine Nafplion, ki jo bo drugo leto gostil slovenski Varuh.

Peter Svetina se je ob tej priložnosti odzval povabilu grškega parlamenta in nagovoril člane odbora za javni red in pravosodje ter pododbora za invalide, ki deluje v okviru posebnega stalnega odbora za enakost, mladino in človekove pravice. Predstavil je delovanje in ureditev slovenske nacionalne institucije za človekove pravice ter s poslanci delil svoje izkušnje pri zaposlovanju invalidov v Sloveniji.
Namestnik Šelih jim je predstavil delovanje, naloge in pooblastila državnega preventivnega mehanizma v naši državi, poslanci pa so z zanimanjem prisluhnili njuni predstavitvi ter se jima zahvalili za usmeritve ter delitev izkušenj in dobrih praks.

Natisni: