Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Luč miru iz Betlehema znova tudi pri varuhu človekovih pravic

Slovenski skavtinje in skavti so danes, 14. 12. 2022, Luč miru iz Betlehema prinesli tudi varuhu človekovih pravic Petru Svetini. Z letošnjim sporočilom Vstani in sveti! spodbujajo, naj kljub različnim krizam in tegobam človeštva ohranjamo v sebi človečnost, negujemo luč in tudi v časih, ko želi strah prevladati, poskrbimo eni za druge.

Varuh se je njihovega sporočila razveselil, saj je enako sporočal tudi sam na nedavnem sprejemu v počastitev mednarodnega dneva človekovih pravic. Navzoče je spomnil, naj posebno pozornost namenijo besedama človek in ljub in izrazil prepričanje, da »ko smo človeka-ljubi, možnosti, ki smo jih izbrali, pozitivno vplivajo tudi na druge. Če s sočutjem in skrbnostjo poskrbimo za sočloveka, s tem ne oblikujemo pogojev kakovostnega življenja samo zanj, pač pa za celo skupnost. Za nas vse.«

 »Naše prižiganje Luči miru iz Betlehema naj bo tako letos predvsem v majhnih, vsakdanjih in mimobežnih dejanjih dobrote, ki jih lahko prezremo, če se ne zavedamo njihovega velikega pomena. Ne sme nam biti vseeno za to, kar se dogaja, dopustiti moramo to lahno ščemenje v prsih, ki nas žene k aktivnemu odzivu. Tako se bo začela med nami zgodba miru, spoštovanja in ljubezni, ki jo vsako leto napišeta božič in njegova glasnica, Luč miru iz Betlehema,« so še poudarili skavtinje in skavti. 

 

 

Natisni: