Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Varuh z nagovorom pospremil stanovalce Hiše s srcem v novo obdobje bivanja

Stavba doma upokojencev Hiša s srcem Velenje

Varuh človekovih pravic Peter Svetina je danes, 12. 4. 2024, v Velenju s svečanim nagovorom pospremil stanovalce in zaposlene doma starejših Hiša s srcem v novo obdobje bivanja v novi stavbi. 

Izrazil je veselje, da so skupaj premagali drobne strahove in negotovosti pred neznankami. »Odločili ste se, da kakovostno staranje ne pomeni le živeti dlje, ampak živeti bolje. Krasno je, če tudi že v sivini let dobimo nov smisel in se v naš vsakdan naselijo nove možnosti. Te vam novo bivalno okolje ponuja,« je poudaril.

Varuh je oskrbovana stanovanja in gradbišče novega doma obiskal lani novembra, ko je že bilo mogoče slutiti, kakšna bo oblika prenovljenega doma. Izrazil je navdušenje nad opravljenim delom in predvsem nad vsemi stanovalci in zaposlenimi v Hiši s srcem, ki so se v te nove korake podali smelo in v sodelovanju. Varuh je prepričan, da imajo sedaj možnosti, da v kvalitetno postavljeno obliko novega doma vnesejo vsebine, ki jih želijo, in da bodo kot veterani premagovanja različnih izzivov z iskrenim in odkritim pogovorom, sodelovanjem in ustvarjalnostjo znali premagati izzive, ki jih pri spremembah nikoli ne zmanjka.

Izrazil je še prepričanje, da bodo skupaj poskrbeli eden za drugega. »Brez misli na sočloveka nobena hiša ne more biti radostna in nobena družba ne človečna niti vključujoča. Zato verjamem, da boste skupaj v sodelovanju in razumevanju ustvarjali radost za vsakogar med vami,« je še dejal varuh Svetina in stanovalkam in stanovalcem ter vsem zaposlenim zaželel srečno pot v novo poglavje življenja in vse dobro.

Natisni: