Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Varuh v prostorih institucije Varuha odprl fotografsko razstavo Zveze Sožitje

Varuh človekovih pravic Peter Svetina je danes v prostorih institucije Varuha odprl fotografsko razstavo Zveze Sožitje. »Hvala, ker imamo pri Varuhu priložnost uživati v vaši ustvarjalnosti,« se je zahvalil predstavnici Zveze Branki Perne in predstavniku vseh avtorjev fotografij Alešu Zupanu.

Predstavnica Zveze je ob tej priložnosti povedala, da si na Zvezi prizadevajo javnost ozaveščati o tem, kaj osebe z motnjo v dušenem razvoju ob ustrezni podpori vse zmorejo in preusmeriti razmišljanje pretežnega dela javnosti, da niso sposobni ničesar. »Zakoreninjene predstave o osebah z različnimi oviranostmi je treba vztrajno razbijati. Zato smo v Sožitju leta 2018 oblikovali komisijo za kulturne dejavnosti in umetnost uporabili kot medij za to, da ljudem pokažemo, česa vse so zmožni ljudje z motnjo v duševnem razvoju,« je dejala Perne.  Aleš, ki fotografijo kot sredstvo izražanja uporablja že dolga leta in je tudi član fotografskega društva, je ob tem povedal, da najraje fotografira praznovanja v varstveno-delovnem centru, kjer tudi živi.

Varuh človekovih pravic je še poudaril pomen vključujoče družbe in izrazil pričakovanje, da bo institucija Varuha gostila tudi nadaljnje razstave Zveze Sožitje.

Natisni: