Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Varuhinja si je spet ogledala sprejemni center v Dobovi

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, njen namestnik Tone Dolčič, svetovalka Varuha za odnose z javnostmi Nataša Kuzmič ter strokovna sodelavca Živan Rejc in Mojca Valjavec so v sredo, 10. 2. 2016, po poslovanju Varuha zunaj sedeža v Brežicah obiskali sprejemni center v Dobovi.

Sprejel jih je vodja civilne zaščite, ki jim je razkazal sprejemni center. Ta je urejen, šotori so urejeni in topli, po tleh je položen les, blata ni videti nikjer. Vodja civilne zaščite je razkazal del, kjer se opravlja registracija, kjer je veliko postaj, tako, da postopek registracije teče hitro. Pokazal je tudi, kje delijo hrano. Prostori so urejeni in čisti.

Sogovornik je povedal, da večjih težav nimajo, so dobro organizirani ter imajo dovolj prostovoljcev. Povedal je tudi, da sicer občasno pride do kakšnega problema, vendar vse rešijo sproti brez večjih posebnosti.

Ob ogledu sprejemnega centra so predstavniki Varuha ugotovili, da so prisotni češki, litvanski, nemški in avstrijski policisti ter slovaški zdravniki.

Od zadnjega našega obiska v tem centru se je situacija močno izboljšala.

Natisni: