Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Varuh sprejel vodjo slovenske delegacije v Parlamentarni skupščini Sveta Evrope

Varuh človekovih pravic g. Ivan Bizjak je danes (17.5.) v prostorih svojega urada sprejel poslanca državnega zbora R Slovenije in vodjo slovenske delegacije v Parlamentarni skupščini Sveta Evrope g. Boruta Pahorja.

Sogovornika sta osrednjo pozornost namenila vlogi Sveta Evrope na področju uveljavljanja človekovih pravic in soglašala, da so prizadevanja te institucije, ki letos praznuje 50. obletnico svojega obstoja, izjemnega pomena. Pahor in Bizjak sta ob tem posebej govorila tudi o vlogi nove institucije Komisarja za človekove pravice pri Svetu Evrope. Ob tem sta oba menila, da postajajo človekove pravice na pragu novega tisočletja vse bolj tudi instrument mednarodne politike. Vodja slovenske delegacije v Svetu Evrope g. Pahor je ob tem dejal, da bo, tudi spričo trenutnih razmer na Kosovu, potrebno razmisliti o novih pristopih na področju urejanja mednarodnih odnosov, še posebej ko gre za vprašanje spoštovanja človekovih pravic.

V nadaljevanju sta se sogovornika dotaknila tudi odprtih vprašanj na področju človekovih pravic v Sloveniji, ki izhajajo iz letnega poročila varuha človekovih pravic.

 

Natisni: