Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Pogovor s predsednikom Odvetniške zbornice Slovenije


Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer in njen namestnik Ivan Šelih sta v ponedeljek, 24. 10. 2016, obiskala predsednika Odvetniške zbornice Slovenije (OZS) in mu predstavila glavne ugotovitve, ki izhajajo iz obravnavanih pobud pri Varuhu človekovih pravic RS na področju dela odvetnikov.

Varuhinja je pri tem podprla prizadevanja OZS za ustreznejšo ureditev položaja odvetništva. Znova je pozdravila napore zbornice za večjo preglednost dela njenih disciplinskih organov. Varuhinjo veseli, da se zbornica trudi zagotavljati hitro odzivanje na nepravilnosti v lastnih vrstah z učinkovitim delom svojih disciplinskih organov, pa tudi hitro in objektivno odločanje o vloženih prijavah zoper odvetnike.

OZS se zaveda, da so izobraževanja odvetnikov za kakovostno zastopanje oziroma zagovarjanje več kot potrebna. Usposabljanja odvetnikov na različnih pravnih področjih, kjer so nuno potrebna dodatna znanja in veščine, že izvaja. Sogovorniki so se strinjali, da je nujno normativno urediti (tudi na davčnem področju) pro bono odvetniško pomoč.

Natisni: