Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Minister Šuklje in varuh človekovih pravic Bizjak o aktualnih vprašanjih

Minister za notranje zadeve Borut Šuklje je danes na ministrstvu sprejel varuha človekovih pravic Ivana Bizjaka z delegacijo. V daljšem pogovoru sta sogovornika pozornost namenila pripravi zakona s področja t.i. tujske problematike, reformi državne uprave in krovnemu zakonu s področja varnostno obveščevalne dejavnosti, predvsem v delih, ki se nanaša na nadzor, so sporočili z ministrstva za notranje zadeve.

Bizjak je poudaril, da je treba pripraviti zakon o ravnanju z zaupnimi podatki. Šuklje pa je varuhu človekovih pravic pojasnil, da je ministrstvo za notranje zadeve predlog tega zakona že pripravilo ter ga bo v začetku prihodnjega meseca oddalo in predložilo vladi v obravnavo.

Sogovornika sta se dotaknila tudi izvrševanja upravnih in upravno notranjih funkcij ministrstva. Še posebej sta posvetila pozornost področju upravnega inšpekcijskega nadzorstva in reševanju vlog na področju državljanstva, začasnega in stalnega bivanja ter aktualnim zadevam, zlasti vprašanju beguncev.

Bizjak je na podlagi pogovora ugotovil, da ministrstvo za notranje zadeve uspešno opravlja zadane naloge. Kot spodbudno je ocenil pospešeno pripravo zakona o azilu, zakona o tujcih in zakona o urejanju statusa državljanov drugih držav - naslednic nekdanje SFRJ v Sloveniji.

Sogovornika sta tudi ugotovila, da je sodelovanje med ministrstvom in uradom varuha človekovih pravic dobro ter izrazila željo in pripravljenost, da bo tako tudi v prihodnje.

 

Natisni: