Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Zabavno do človekovih pravic

Živite na robu revščine s svojim prejemkom? Vam sosed meče odpadke na vrt? Vas delodajalec trpinči? Vam vodo onesnažuje lokalno podjetje? Si ne upate tožiti, ker menite, da bodo postopki trajali predolgo? Vam je uslužbenka za okencem zagrenila dan?

Ne dovolimo, da se takšne situacije dogajajo! Prav zato vas varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer vabi, da se ji pridružite v Knjižnici Kočevje v četrtek, 12. 12. 2013, ob 18. uri in po kratki predstavi gledališča zatiranih podebatirate, kako se postaviti po robu kršitvam vaših pravic ali pravic vam dragih ali znanih ljudi.

Pri uveljavljanju pravic niste sami. Da bi pa bili čim bolj učinkoviti, je dobro, če veste, kako jih uresničiti. Morda se vam je zgodila točno takšna kršitev, kot bo ta dan predstavljena skozi gledališče zatiranih. Imeli boste možnost, da nastalo situacijo neposredno pomagate rešiti s svojimi izkušnjami in predlogi. Lahko pa boste zgolj uživali v predstavi in vedno zanimivi razpravi, v kateri bo sodelovala tudi varuhinja človekovih pravic. Morda bodo ta dan pridobljene izkušnje pomagale komu, ki ga poznate. Morda vam.

Vabljeni na odmerek zabave, sodelovanja in ustvarjalnosti. Za boljši jutri vseh nas.

Več o projektu Večer z Varuhom na www.vecerzvaruhom.si .