Varuh človekovih pravic

Varuh

ČP

Kako priti do Varuha?

Če ste v stiski ali želite pomoč pri uveljavljanju vaših pravic, lahko pošljete pisno pobudo po pošti ali elektronski pošti. Če ne veste, kako, lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 15 30.

Za vložitev pisne pobude ne potrebujete odvetnikove pomoči.
Postopek je brezplačen in neformalen.

Pobudo lahko sestavite kot navadno pismo na bel list papirja. Skušajte čim izčrpneje opisati vaše težave, navedite, katere pravice naj bi se vam kršile in priložite dokumentacijo, ki potrjuje oziroma dokazuje to, kar trdite.

Pobudo podpišite in dodajte podatke, na katere vas lahko dosežemo. Varuh anonimnih pobud ne obravnava.

Pobudo pošljite na info(at)varuh-rs.si ali pa jo dajte v kuverto in jo pošljite po klasični pošti na naslov Dunajska 56, 1109 Ljubljana. 

Varuh posluje v slovenskem jeziku, pobudo pa lahko vložite v svojem maternem jeziku, če ne obvladate slovenščine.

Osnovne informacije o delu varuha, temeljne akte in druge informacije lahko dobite, če pokličete brezplačni telefon 080 15 30 ali prebrskate Varuhovo spletno stran ali pišete na info(at)varuh-rs.si.

Naslov: DUNAJSKA 56, 1109 LJUBLJANA
Brezplačni telefonski klic in informacije: 080 15 30
E-pošta: INFO(at)VARUH-RS.SI

***********************************************************

Izpolnjevanje pogoja PCT pogoj za obisk pri Varuhu

S ciljem zajezitve epidemije koronavirusne bolezni obiskovalke in obiskovalce institucije Varuha človekovih pravic Republike Slovenije obveščamo, da je v skladu z Odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 tudi pri nas potrebno izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Podrobneje o tem.