Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Varuhinja kot ambasadorica znanj podelila priznanja Referenca in Mentor

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je v sredo, 5. 6. 2018, kot ena od Ambasadorjev znanja v projektu Life Learning Academia, v katerem Varuh človekovih pravic RS sodeluje že peto leto, podelila priznanje Referenca 2018 študentom Pravne fakultete Manji Hubman, Mateju Cerovšek, Urbanu Kropivšek, Lini Atelj in Lučki Brunec, ki so s skupnimi močmi izvedli nalogo z naslovom Osebe z dolgotrajnim toleriranim nezakonitim bivanjem v republiki Sloveniji.

Na dogodku v okviru Akademsko - gospodarskega kongresa v Kongresnem centru Brdo pri Kranju je priznanje prejela tudi mentorica svetovalka Varuha Mojca Valjavec.

Priznanja Referenca mladim služijo kot potrdilo, da so dober potencial in jim lahko povečajo možnosti pri iskanju zaposlitve. Ambasadorji znanj so uveljavljene in znane osebnosti, ki imajo znanje iz svoje stroke ter delujejo v gospodarskih družbah ali javnih institucijah. Njihova vloga je, da v podjetju ali instituciji med mladimi na podlagi pravilnikov izberejo najboljše mlade potenciale in jih odlikujejo z nagrado Referenca. Ambasadorji znanj izpolnjujejo tudi visoka etična merila.

Natisni: