Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Referenca in mentor 2015

Svetovalec pri Varuhu Lan Vošnjak in svetovalka Barbara Kranjc ter študentka četrtega letnika Pravne fakultete v Ljubljani Barbara Friedl so včeraj, 3. 6. 2015, na 2. akademsko gospodarskem kongresu - AEC 2015 na Brdu pri Kranju prejeli nagrado Mentor in Referenca. Nagrade so prejeli za Analizo odločanja sodišč o vzgoji in varstvu otrok, ki so jo naredili pod mentorstvom Lana Vošnjaka.

Nagrado Referenca je obema Barbarama podelila varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, ki je bila lani izbrana kot ena izmed ambasadorjev znanj.

Projekt Ambasadorji znanj je pripravila Life learning akademija. To so uveljavljene in znane osebnosti, ki imajo znanje iz svoje stroke ter delujejo v gospodarskih družbah ali javnih institucijah. Njihova vloga je, da v podjetju ali instituciji med mladimi na podlagi pravilnikov izberejo najboljše mlade potenciale in jih odlikujejo z nagrado Referenca. Ambasadorji znanj izpolnjujejo tudi visoka etična merila. 

Priznanja Referenca mladim služijo kot potrdilo, da so dober potencial in jim lahko povečajo možnosti pri iskanju zaposlitve. Sinoči so podelili tudi certifikate Learning Brand.


Delo o izsledkih raziskave: Ovržen stereotip o diskriminaciji moških

 

 

Natisni: