Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Luč miru iz Betlehema znova v rokah varuhinje

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je v torek, 19. 12. 2017, znova prevzela Luč miru iz Betlehema, ki so jo v prostore Varuha človekovih pravic RS prinesli člani Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov - slovenska skavtska organizacija (ZSKSS). V dobrodelni akciji sodelujejo še Zveza tabornikov Slovenije - nacionalna skavtska organizacija, Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov in člani Slovenske zamejske skavtske organizacije.

Varuhinja se je ob tej priložnosti s skavtinjami in skavtom pogovorila o delovanju organizacije tudi na področju varovanja pravic starejših, čemur bo naslednje leto posvetila osrednjo pozornost. Dotaknili pa so se tudi prihodnosti mladih in izzivih s katerimi se srečujejo.

Plamen Luči oznanja veselo sporočilo miru, povezanosti med narodi ter sprejemanje različnosti. Letošnja sporočilo Luči miru z geslom Poglej drugače podaja razmislek, kaj biti v tem svetu: zgolj sveča ali ognjevit plamen, ki ukrepa, učinkuje, deluje. Ali dajemo prednost materialnemu (sveča) ali pač tudi duhovnemu svetu (plamen), ki nas lahko obogati.   

Luč miru iz Betlehema ima dobrodelno noto. Zbrana dobrodelna sredstva bodo letos namenili Ustanovi za pomoč otroku z rakom in krvnimi boleznimi.

Natisni:

Sorodne novice

- Varuh človekovih pravic
14.12.2021

Skavtinje in skavti so Luč miru iz Betlehema prinesli tudi varuhu človekovih pravic Petru Svetini. V...

Več