Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

S posredovanjem ombudsmana prišlo do dialoga med SŽ in AC Molotov

Direktor Slovenskih železnic v odstopu Igor Zajec je ombudsmana Matjaža Hanžka 17. julija zaprosil za posredovanje pri dialogu s predstavniki AC Molotov. Varuh je idejo odprtih rok sprejel, direktorju SŽ-ja predlagal, da naj kot izraz dobre volje odpokliče varnostnike G7 in molotovcem pa nemudoma prenesel predlog za dialog.

Danes je po tednu dni napetosti do pogovorov med predstavniki Slovenskih železnic (SŽ) in Avtonomne cone Molotov tudi prišlo. Predstavniki SŽ so zagotovili, da bo lahko približno 15 mladih, ki v stavbi vztrajajo od prejšnjega četrtka, prosto prihajalo in odhajalo iz stavbe, varnostna služba G7 pa je zagotovila, da ne bo preprečevala prinašanja hrane in vode.

Takšna ureditev naj bi veljala vsaj do ponedeljka, ko bodo na ponovnem sestanku skušali poiskati alternative. Molotovci bodo namreč v tem času skušali poiskati nov objekt - za pomoč se bodo obrnili tudi na Mestno občino Ljubljana - kjer bi lahko vzpostavili novo avtonomno cono. SŽ so stanovalcem v objektu ponudile tudi možnost brezplačnega skladiščenja opreme za krajši čas, saj imajo nekaj vrednih stvari, ki bi jih bilo v kratkem času težko prenesti v nove prostore.

Natisni: