Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Varuh človekovih pravic gosti delegacijo Ombudsmana avtonomne pokrajine Vojvodine

Varuh človekovih pravic Matjaž Hanžek bo 7. decembra sprejel ombudsmana avtonomne pokrajine Vojvodine dr. Petra Teofilovića ter njegova namestnika Stevana Arambašića in Dragomirja Sekulića, ki bodo pri Varuhu človekovih pravic RS na usposabljanju do 9. decembra. Predstavniki omenjene institucije se želijo seznaniti z delom urada na različnih področjih. Zanima pa jih predvsem organiziranost urada, način dela, razmerje VČP do parlamenta, organizacija in potek odnosov z mediji ter promocija institucije. Namestniki varuha jim bodo predstavili tudi delo po posameznih področjih, prav tako pa bodo prisostvovali pregledu prostorov za pridržanje, ki jih na policijskih postajah opravlja varuh.

Strokovno usposabljanje pri varuhu se bo zaključilo z udeležbo na sprejemu ob Dnevu človekovih pravic ter ogledom razstave Jara kača nestrpnosti, v četrtek, 9. decembra.

Institucija pokrajinskega ombudsmana avtonomne pokrajine Vojvodine je bila z odlokom ustanovljena 31. decembra 2002, z delovanjem pa so pričeli januarja 2004.

 

Natisni: