Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Varuh v Gornjih Petrovcih s sodelavci sprejel 13 ljudi

Varuh človekovih pravic Peter Svetina je s sodelavci posloval zunaj sedeža v Gornjih Petrovcih. Na pogovore so sprejeli 13 ljudi, ki so ocenili, da so jim kršene pravice in bi jim lahko varuh s sodelavci pomagal. Srečal se je tudi z županom Francem Šlihthuberjem in obiskal Policijsko postajo Gornji Petrovci.


V krajši izjavi za medije je poudaril, da so tokratno poslovanje prav tako kot drugod zaznamovale številne osebne težave ljudi, s poudarkom na socialnih stiskah. Ukvarjali so se na primer z nestrinjanjem z metodologijo za izračun nadomestila za uporabo stvbnega zemljišča, pritožbami nad hrupom iz gostinskega lokala, v primeru medosedskega spora pa je že tudi dejavna občina, je povedal namestnik varuha Ivan Šelih.

"Nekatere stiske sogovornikov smo ublažili z usmeritvami, druge pa bomo vzeli pod drobnogled," je povedal varuh Peter Svetina.

Varuh se je županu občine Francu Šlihthuberju zahvalil za topel sprejem. Dodal je, da so se v pogovoru z njim dotaknili načinov uresničevanja pravic občanov, dostopnosti občine ljudem, odprtih vprašanj v zvezi s občani in odnosa države do lokalne skupnosti.

Župan je izrazil zadovoljstvo, da je varuh človekovih pravic Peter Svetina obiskal občino in omogočil ljudem, da so se s svojimi težavami obrnili nanj.

Natisni: