Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Od jutri tudi gluhi in naglušni lahko spremljajo TV Dnevnik v znakovnem jeziku

Varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek – Travnik se je udeležila slavnostne novinarske konference Televizije Slovenije, na kateri so predstavili pomembno programsko novost Televizije Slovenija, za katero se je Varuh človekovih pravic RS zavzemal že dalj časa.

Posebna skupina senzorno oviranih, točneje, gluhih in naglušnih gledalcev bo lahko od 15. 12. 2009 dalje prvič v zgodovini slovenske nacionalne televizije v vseh pogledih enakovredno s slišečo populacijo spremljala osrednjo informativno oddajo TV Dnevnik v znakovnem jeziku. TV Dnevnik v znakovnem jeziku bodo predvajali vsak dan ob 19. uri v živo na 3. programu RTVSLO.

Varuhinja je ob tej priložnosti izrazila zadovoljstvo, da sta napredek v razvoju tehnologije in premik v glavah odgovornih omogočila to pridobitev, ki bo gluhim omogočila uresničevanje njihovih pravic v večji meri kot doslej. Opozorila pa je, da se premiki pri uresničevanju drugih pravic dogajajo prepočasi in izrazila pričakovanje, da bo v naslednjem letu še večkrat priča primerom dobre prakse pri varovanju pravic.

Natisni: