Varuh človekovih pravic

Varuh

ČP

Varuh človekovih pravic čestital Društvu Mozaik za 20. obletnico delovanja

Varuh  na dogodku ob 20. obletnici Društva Mozaik

Varuh človekovih pravic Peter Svetina se je v torek, 14. novembra 2023, v Murski Soboti udeležil slavnostnega dogodka ob 20. obletnici delovanja Društva Mozaik, ki skrbi za vključenost ranljivih družbenih skupin. V dvajsetih letih delovanja so več kot 800 ranljivim osebam pomagali pri iskanju zaposlitve in ustvarili več kot 80 delovnih mest za ranljive družbene skupine.

Varuh Svetina je na dogodku poudaril, da je Društvo Mozaik primer dobre prakse, ki si že dvajset let prizadeva za povezovanje in uresničevanje potreb ranljivih družbenih skupin. Po njegovem mnenju brez civilne družbe na tem področju v Sloveniji ne bi bilo takega napredka. »Nujno je prilagajanje dostopnosti okolja in storitev na način, da bi lahko vsi ljudje pod enakimi pogoji uresničevali svoje življenjske potrebe. Tako ne bomo le družbeno odgovorni, temveč bomo tudi bogatili svoje okolje in odnos do sočloveka, hkrati pa bomo kot družba postajali vse močnejši,« je dejal varuh Svetina.

Vsem, ki so v Društvu Mozaik zaslužni za njegovo uspešno delo, je čestital in dejal, da brez sodelovanja in povezovanja verjetno tako uspešne zgodbe, ki v Pomurju ustvarja ekosistem socialne ekonomije, ne bi bilo. »Ste pomemben del v mozaiku zgodb, ki prispevajo k temu, da sta v ospredju človek in njegovo dostojanstvo. V društvu ne krepite le medgeneracijskega sodelovanja, pač pa dvigujete tudi zavedanje o pomenu življenja v sožitju,« je ob praznovanju okrogle obletnice še povedal varuh človekovih pravic.

Natisni: