Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Dimovski in Hanžek o urejanju področja družinske politike

Na današnjem delovnem srečanju v uradu varuha človekovih pravic je minister za delo, družino in socialne zadeve Vlado Dimovski ombudsmana Matjaža Hanžka seznanil z aktivnostmi ministrstva v času od njunega zadnjega srečanja in še posebej z nalogami na področju urejanja družinske politike. Tako je Dimovski Hanžku predstavil predlog zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, novelo zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, vsebino nacionalnega programa za otroke in nacionalnega programa za družine ter projekt preprečevanja nasilja v družini.

Tema pogovora je bila tudi predlog zakona o registrirani partnerski skupnosti in vsebina letnega poročila varuha človekovih pravic. Minister Dimovski je ombudsmana seznanil tudi z vizijo razvoja centrov za socialno delo, ob čemer je poudaril, da so na ministrstvu z jasno definiranim katalogom nalog, postopki dela in opredeljenimi metodami dela, s katerimi se izvajajo socialno varstvene naloge, naredili prvi pomemben korak na tem področju.

Sogovornika sta se dogovorila tudi za redna delovna srečanja, tekoče obveščanje in izmenjavo gradiv, saj so ta po njunem mnenju zelo pomembna za medsebojno koordinacijo in tudi podporo skupnim projektom. Prvo naslednje srečanje, ki bo septembra, bo tako namenjeno varstvu invalidov in predstavitvi zakona o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Vir: STA, 22.7.2003

 

Natisni: