Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Varuhinja poslovala v Novi Gorici

Varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek - Travnik je v sredo, 28. 10. 2009, s sodelavci poslovala v prostorih občine Nova Gorica. Razgovori zunaj sedeža so oblika delovanja institucije Varuha človekovih pravic RS in je namenjena vsem, ki želijo svoje težave predstaviti v neposrednem pogovoru z varuhinjo, njenimi namestniki in sodelavci, a nimajo možnosti priti na sedež institucije v Ljubljano.

Tokrat je bil opravljen pogovor z vodstvom občine o prednostih in slabostih mesta (stanovanjska problematika, razvoj visokega šolstva,...), nato pa še s štirinajstimi občani. Ti so izpostavljali predvsem težave v zvezi s sodnimi postopki in odločbami ZPIZ-a, ki pri odmeri pokojnin ni upošteval opravljenih nadur, čeprav je delodajalec od teh plačal prispevke.

Varuhinja in njen namestnik Ivan Šelih sta prav tako posebej izpostavila nadvse zaskrbljujoče razmere v Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper, Oddelek Nova Gorica, na katere Varuh človekovih pravic Republike Slovenije sicer že dalj časa opozarja.

Zvočni zapis novinarske konference se nahaja tukaj.

 

Natisni: