Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Varuhinja sprejela Luč miru iz Betlehema

Varuhinja človekovih pravic je danes prevzela Luč miru iz Betlehema, ki so jo v prostore Varuha prinesli člani Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS). Ob tej priložnosti se je z njimi pogovorila o namenu akcije ter o delovanju organizacije, zlasti na področju varovanja človekovih pravic. Pred kratkim so namreč sprejeli Smernice za zaščito otrok in mladostnikov v združenju, kar je velik prispevek k ustvarjanju varnega okolja in zaščiti otrok in mladostnikov, tako pred nasiljem zunaj kot znotraj organizacije.

Nosilec luči je bil Nejc Marolt. Spremljali so ga še Aljaž Eržen, Filip Firbas, Petra Zalar Premrl in Barbara Tehovnik. Gre za dobrodelno akcijo, ki poteka v Sloveniji že 26 let. Plamen Luči oznanja veselo sporočilo miru, povezanosti med narodi ter sprejemanje različnosti. Sporočilo je v današnjem razburkanem svetu pomembno, kajti treba ga je predvsem živeti, so poudarili člani delegacije.

Ljudje ob akciji prispevajo sredstva za dobrodelni namen. Zbrana dobrodelna sredstva bodo namenili slovenskim družinam, ki so se zaradi nepredvidljivih in nesrečnih dogodkov znašle v stiski.

Natisni:

Sorodne novice

- Varuh človekovih pravic
14.12.2021

Skavtinje in skavti so Luč miru iz Betlehema prinesli tudi varuhu človekovih pravic Petru Svetini. V teh časih, ki so pogosto polni jeze in...

Več