Varuh človekovih pravic

Varuh

ČP

DPM nenapovedano v Dom starejših občanov Fužine

Članice Državnega preventivnega mehanizma (DPM), svetovalka Varuha Ana Polutnik, predstavnica Zveze društev upokojencev Slovenije Stanka Radojičič in predstavnica Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij Ana Repič, so v torek, 24. 10. 2017, v okviru rednega letnega načrta obiskov nenapovedano obiskale Dom starejših občanov Fužine v Ljubljani. Pri obisku je sodeloavl tudi psihiater dr. Peter Pregelj, dr. med.

V zavodu je v času obiska bivalo 192 stanovalcev v osmih bivalnih enotah, od tega 21 stanovalcev v dveh varovanih (bivalnih) enotah. Varovani enoti sta bili polno zasedeni.

Ugotovile so, da so bivalne razmere v varovanih enotah dobre, čeprav v zavodu trenutno potekajo gradbena dela zaradi energetske sanacije in obnove določenih delov zavoda. Med drugim bo obnovljen tudi skupni dnevno-bivalni prostor obeh varovanih enot.

Pohvalile so predvsem trud zaposlenih za prijetno vzdušje in pestro dogajanje v varovanih enotah. Razmere na enotah so pohvalili tudi stanovalci. Na nekaj manjših pomanjkljivosti smo z namenom, da bi se razmere za stanovalce še izboljšale, opozorili že med samim obiskom, vsebovane pa bodo tudi v obliki priporočil v poročilu o obisku.   

Natisni: