Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Policista po opravljenem postopku nista vrnila dokumentov

Pobudnik se je pritožil, da mu policista, ki sta z njim izvajala postopek, ob končanju nista vrnila dokumentov, ki jima jih je izročil.

Na našo poizvedbo je Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) ugotovilo, da sta policista v tem primeru ravnala nepravilno, saj nista storila vsega potrebnega, da bi pobudnik prevzel dokumenta, ki jima jih je izročil med postopkom. Policisti so šele naslednji dan, po klicu pobudnika, da pogreša dokumente, opravili ponovni pregled službenega vozila in našli njegova dokumenta pod prednjim sedežem službenega vozila. O najdbi je dežurni policist obvestil pobudnika, ki je dokumenta prevzel. Pri tem je dežurni policist ravnal nepravilno, saj pobudniku o prevzemu dokumentov ni izdal potrdila o vrnitvi predmetov. Na ugotovljene nepravilnosti so bili policisti opozorjeni, ravno tako pa so bili po sporočilu MNZ izvedeni vsi potrebni ukrepi z namenom, da v prihodnje podobnih nepravilnosti ne bi več bilo.

Pobudo smo na podlagi navedenega ocenili kot utemeljeno. Pričakujemo, da bodo sprejeti ukrepi pripomogli k temu, da se podobne nepravilnosti ne bodo več ponovile. 6.1-93/2008

Natisni: