Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Okrog 500 nerešenih vlog s področja vodnih zemljišč na Ministrstvu za okolje in prostor iz obdobja zadnjih desetih let čaka na rešitev

Ob obravnavi konkretne pobude je Varuh človekovih pravic RS (Varuh) ugotovil, da imajo na Agenciji RS za okolje (ARSO) okoli 500 nerešenih zadev (iz obdobja 10 let). Med Varuhom in MOP-om v zvezi z navedeno problematiko poteka korespondenca od avgusta 2009, ko je Varuh prvič zahteval pojasnila. V januarju 2010 nas je MOP seznanil z izvedbenim programom reševanja vlog pravnih in fizičnih oseb v zvezi s problematiko prometa z vodnimi zemljišči in zapisal tudi, da bo minister imenoval projektno skupino, ki bo do srede aprila (2010) pripravila projektno nalogo za javni razpis izvajalca, ki bo reševal predmetne vloge.

Glede na navedeno smo MOP februarja 2010 zaprosili, da nas seznani ali je do imenovanja projektne skupine že prišlo in če je, kdaj je bila projektna skupina imenovana. Do danes, kljub urgiranju odgovora še nismo prejeli. Seveda pa nam tudi ni znano, da bi bila od avgusta 2009, ko smo tedanjega ministra prvič opozorili na potrebo po rešitvi tega problema, rešena katera od teh zadev.



Natisni: