Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Ivan Bizjak sprejel študente pravne fakultete

Varuh človekovih pravic g. Ivan Bizjak je danes v prostorih svojega urada sprejel študente Pravne fakultete iz Ljubljane, ki so se letos, od 22. do 27. marca, že tretje leto zapored udeležili tekmovanja RenĂ© Cassin pred Sodniki Evropskega sodišča za človekove pravice v Strasbourgu. Ekipa ljubljanske pravne fakultete se je med petinšestdesetimi tekmujočimi ekipami uvrstila na visoko šestnajsto mesto.

Varuh je študentom prava čestital za dosežen rezultat in ob tem poudaril velik pomen in potrebo po izobraževanju za človekove pravice. Prizadevanje za spoštovanje in uveljavljanje človekovih pravic je nikoli končana naloga, pomemben pa je prispevek prav vsakega posameznika, je še menil varuh in študentom zaželel pri nadaljnjem študiju in delu veliko uspeha.

Tekmovanje RenĂ© Cassin organizira Društvo Juris Ludi (Association Juris Ludi) v tesnem sodelovanju s Svetom Evrope in Evropskim sodiščem za človekove pravice. Tekmovanje poteka v celoti, tako pisni kot ustni del, v francoskem jeziku, temeljni dokument pa je Evropska konvencija o človekovih pravicah.

 

Natisni: