Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Varuhinja je v Slovenj Gradcu ob Svetovnem dnevu turizma odprla zeleno okno


V Slovenj Gradcu so letos na poseben način obeležili Svetovni dan turizma, ki ga sicer vsako leto obeležujemo 27. septembra.


Na pobudo Turistične zveze Slovenije so po vsej deželi odpirali zelena okna in s tem pokazali na nekatere še posebej lepe in zanimive kotičke naših krajev.

V Turističnem društvu Slovenj Gradec, ki ima status društva v javnem interesu na področju razvoja turizma, ohranjanja narave in varstva okolja, so v sodelovanju s Srednjo šolo Slovenj Gradec in Muta zeleno okno postavili na gozdnem robu Dobrave. Okno nudi pogled na vrh Uršlje gore in na grad in cerkev Sv. Pankracija.

V prijetno sončnem jesenskem popoldnevu se je odprtja udeležilo veliko obiskovalcev, zeleno okno pa je odprla varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer.

V nagovoru je varuhinja poudarila pomen skrbi za okolje in naravo ter s tem povezanega prizadevanja lokalnega okolja za izboljšanje stanja ne samo na področju zdravja prebivalstva, temveč širše za razvoj turizma kot obetavne gospodarske panoge. Lepote narave je toliko, kot je vidimo, in turistična društva so zagotovo pomemben člen pri njenem odkrivanju, je še poudarila varuhinja.

Natisni: