Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Ombudsman predal prvi izvod letnega poročila Podobniku

Predsednik državnega zbora (DZ) Janez Podobnik je danes sprejel varuha človekovih pravic v Republiki Sloveniji Ivana Bizjaka, ki mu je predal prvi izvod letnega poročila o stanju na področju spoštovanja človekovih pravic v Sloveniji. Med drugim sta primerjala realizacijo ukrepov za odpravo prejšnjih varuhovih ugotovitev o kršitvah in upoštevanje njegovih priporočil zakonodajalcu ob sprejemanju nove zakonodaje v DZ ter predvsem pri slednjem ugotovila, da se stanje izboljšuje, kot na primer na področju delovnih razmerij, so sporočili iz DZ.

Predsednik DZ in ombudsman sta v daljšem pogovoru podrobneje pregledala vse sklepe, ki jih je DZ sprejel ob obravnavi letnega poročila za prejšnje obdobje. Podrobno sta pregledala tudi področja, ki se kažejo kot bolj problematična v zadnjem letu, ugotovitve varuha človekovih pravic pa primerjala tudi s seznamom zakonskih predlogov, ki so v potekajočem zakonodajnem procesu.

Predsednik DZ Janez Podobnik je ob koncu izrazil željo, da bi DZ o letnem poročilu ombudsmana razpravljal še pred poletnimi parlamentarnimi počitnicami.

 

Natisni: