Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Javni poziv za kandidate za zagovornike otrok

Varuh človekovih pravic RS v oktobru in novembru 2018 načrtuje novo usposabljanje kandidatov za zagovornike otrok z območja Dolenjske s Posavjem in Belo Krajino, širšega območja Celja, Koroške in Zasavja ter severovzhodnega dela Slovenije.

Kandidati morajo izpolnjevati pogoje za uvrstitev na seznam zagovornikov, kot jih določa Zakon o Varuhu človekovih pravic (uradno prečiščeno besedilo – ZvarCP - UPB2, Uradni list RS, št. 69/17) v 3. odstavku 25. b člena (z izjemo 8. alineje).

Zagovorništvo otrok je častna funkcija in ne predstavlja delovnega razmerja. Udeležence usposabljanja bo izmed kandidatov izbrala izbirna komisija, ki jo določi Varuh, in jih o tem obvestila do 14. 09. 2018.

Usposabljanje se bo začelo z uvodnim vikendom 19. in 20. oktobra v Ljubljani in se za izbrane kandidate nadaljevalo štiri vikende (petek popoldan, sobota) med 26. 10. in 01. 12. 2018. Lokacija izobraževanja (Ljubljana ali Celje) bo dokončno določena naknadno.

Popolne prijave (življenjepis, motivacijsko pismo, morebitna priporočila) sprejemamo po elektronski pošti na naslov zagovornistvo-otrok(at)varuh-rs.si do vključno 24. 8. 2018.

Usposabljanje bo izvedeno ob zadostnem številu kandidatov iz posameznega območja. Število udeležencev je omejeno.

Za morebitne dodatne informacije in pojasnila o usposabljanju in vsebini dela zagovornika lahko pokličete na tel. št. 01/475 00 50 (med 10.00 in 11.00 uro).

V besedilu uporabljeni izrazi v moški slovnični obliki so uporabljeni kot spolno nevtralni.

Natisni: