Varuh ДЌlovekovih pravic

Varuh

ČP

Člani DPM po nenapovedanem obisku DSO Škofljica zadovoljni

Člani Državnega preventivnega mehanizma (DPM) mag. Jure Markič, Sonja Božič Testen, svetovalca Varuha in predstavnica nevladne organizacije ZDUS Stanka Radojičić so 19. 10. 2021 opravili nenapovedan kontrolni obisk Doma starejših Škofljica.

Pozorni so bili na uresničitev priporočil, podanih ob prejšnjem rednem obisku omenjenega doma starejših leta 2018, pa tudi na vse ostale elemente, ki so pomembni za dobro bivanje in oskrbo stanovalcev na varovanem oddelku. Ugotovili so, da je bila nekaj priporočil že uresničenih in realizacijo pohvalili, vodstvo doma pa so opozorili le na nekaj manjših pomanjkljivosti.

Varovani oddelek, ki je namenjen 24 stanovalcem z vodilno diagnozo demenca, je prijetno urejen, z izhodom na ograjene zunanje površine, ki so varne in stanovalcem omogočajo samostojen izhod na sveži zrak. Predstavniki DPM so bili posebej zadovoljni tudi z raznovrstno dekoracijo skupnih prostorov, ki lahko povečuje dobro počutje tam bivajočih, in s številnimi aktivnostmi, ki so na dan obiska DPM potekale na oddelku.

 

 

Natisni: