Natisni vsebino

Sodelovanje Varuha in medijev

Za prejemanje tekočih obvestil o delu Varuha ne potrebujete akreditacije.

Zaradi lažjega sodelovanja nam lahko posredujte vaše podatke (ime in priimek, uredništvo, telefon ali mobitel in elektronski naslov), da vas uvrstimo v našo medijsko adremo.

Zagotavljamo vam varovanje zasebnosti in tajnost vaših osebnih podatkov. Zbrani podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam, uporabili jih bomo zgolj za zgoraj navedene namene.

Priporočamo, da novinarska vprašanja posredujete tako na info(at)varuh-rs.si in na natasa.kuzmic(at)varuh-rs.si. Če v roku treh ur ne dobite odgovora na vaše e-pismo, pokličite na 01 475 00 50.

Varuh javnost obvešča preko pripravlja redne novinarske konference, svoje ugotovitve po pogovorih s pobudniki izven sedeža posreduje na lokalnih novinarskih konferencah, o svojih ugotovitvah govori v intervjujih, specializiranih medijskih oddajah ipd.

Izdaja brezplačen bilten »Varuh – kako zavarovati svoje pravice« in posebna poročila Varuha o specifičnih problematikah, na katere naleti pri svojem delu, zakonsko pa je zavezan vsako leto sestaviti letno poročilo in ga predložiti državnemu zboru in pristojnemu telesu državnega zbora Komisiji za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti. Varuh letno poročilo preda tudi predsedniku republike, vladi in državnemu svetu

Varuh pa javnosti ne obvešča zgolj s sporočili za javnost ali novinarskimi konferencami. Določene informacije o delu Varuha človekovih pravic RS objavljamo namreč zgolj na spletnih straneh, elektronske novice pa so servis, ki vas OPOZORI na nove vsebine. Po tej poti ste lahko obveščani ne samo o ugotovitvah institucije glede stanja človekovih pravic v Sloveniji, pač pa tudi o projektih, razpisih, poslovanju izven sedeža, obiskih oziroma nadzoru različnih institucij, mednarodnih odnosih Varuha, pravicah različnih ciljnih skupin, morebitnih novih gradivih, skratka o vseh oblikah dela Varuha človekovih pravic RS. Elektronske novice vam prihranijo čas in odvečno klikanje po spletnih straneh Varuha www.varuh-rs.si.

Med prejemnike e-novic se lahko vpišete s posredovanjem vašega e-naslova na info(at)varuh-rs.si.


Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt