Natisni vsebino

Varuhinja na seji komisije za peticije o položaju zagovornika načela enakosti in peticiji Mladine

04.06.2010 15:21
Kategorija: Delovanje in dogajanje, Govori


Varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek Travnik se je na povabilo parlamentarne komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti udeležila 13. seje komisije, ki se je seznanila s poročilom o delu zagovornika načela enakosti za leto 2009. Beseda je tekla tudi o neodvisnosti instituta Zagovornika.

Varuhinja je poudarila, da Varuh zagovornika obravna kot neodvisni organ, čeprav to v resnici ni. Drugačna ureditev instituta je nujno potrebna predvsem iz vidika njegove neodvisnosti, na kar Varuh opozarja že več let.

Na naslednji, to je 14. seji komisije, so se člani komisije in vabljeni gostje seznanili s peticijo Ukinimo vojsko! tednika Mladina. Odboru DZ za obrambo so pri tem dali pobudo za javno predstavitev mnenj ob obravnavi resolucije o splošnem dolgoročnem programu razvoja in opremljanja Slovenske vojske do leta 2025.

Varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek - Travnik je dejala, da se je za podpis odločila, ker peticija sporoča: "Ustavimo se in začnimo razmišljati tudi o drugih vprašanjih, pomembnih za državo." "Slovenija izgublja pomen socialne države in zato je vsak razmislek o tem več kot dobrodošel," je poudarila.

Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.