Natisni vsebino

Varuhinja na konferenci o odvisnosti

05.10.2009 10:00
Kategorija: Delovanje in dogajanje, Govori


Varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek-Travnik je 5. 10. 2009 z uvodnim govorom odprla 5. konferenco Evropskega združenja za obravnavo odvisnosti (spletna povezava - glej dogodki), ki poteka v Cankarjevem domu v Ljubljani.

V svojem uvodnem govoru je varuhinja problematiko, o kateri bodo razpravljali na konferenci, osvetlila s treh zornih kotov: s stališča oseb z odvisnostjo in njihovih bližnjih, s stališča sistemov zdravljenja in s stališča terapevtov. Ob tej priložnosti je izrazila zadovoljstvo, da so se ji uresničile davne želje, da na takšni konferenci sodelujejo strokovnjaki različnih terapevtskih usmeritev in skupaj iščejo najbolj učinkovite poti za pomoč odvisnim in njihovim bližnjim.

Čeprav gre za evropsko strokovno združenje, se konference udeležujejo strokovnjaki s področja zdravljenja odvisnosti z vsega sveta. Govorili bodo o različnih vidikih odvisnosti, tudi o povezavah med raziskavami, prakso in političnih ukrepih na nivoju držav. Posebno pozornost bodo namenili obravnavi odvisnosti v zaporih, patološkemu hazardiranju in odvisnosti od nikotina. S svojimi prispevki bodo sodelovali tudi slovenski strokovnjaki. 


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt