Natisni vsebino

Varuhinja na Cvahtetovih dnevih o mobbingu

25.09.2009 11:13
Kategorija: Delovanje in dogajanje, Govori


Varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek – Travnik je z uvodnim predavanjem nagovorila udeležence 5. Cvahtetovih dnevov, ki letos potekajo pod naslovom Stres, izgorelost in mobbing kot javnozdravstveni problem.
Govorila je o mobbingu v luči slovenske zakonodaje in človekovih pravic.

Prispevek varuhinje lahko v celoti preberete tukaj.


Cvahtetovi dnevi javnega zdravja, ki jih pripravlia Medicinska fakulteta v Ljubljani - Katedra za javno zdravje, so srečanja, ki so namenjena izmenjavi izkušenj med strokovnjaki s področja javnega zdravja v zvezi z enim od aktualnih področij javnega zdravja. Današnje srečanje poteka v prostorih Zavoda za varstvo pri delu v Ljubljani, ob tej priložnosti pa je izšel tudi zbornik predavanj Cvahtetovi dnevi javnega zdravja 2009. Na Katedri za javno zdravje si želijo, da bi svoje ugotovitve lahko posredovali tudi širši javnosti, saj je problematika, ki jo obravnavajo letos, izjemno aktualna (Nina Dolenc - 041 32 34 36, nina.dolenc@mf.uni-lj.si).

Srečanja so posvečena spominu na enega največjih slovenskih javnozdravstvenikov novejšega časa, prof.dr. Saša Cvahteta (1920-1998). Zagovarjal idejo o preventivi v medicini in deloval zlasti na področju socialne medicine, higiene in medicine dela.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt