Natisni vsebino

Varuhinja z otroki na počitnicah pomežiknila soncu

17.07.2013 14:38
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer se je odzvala vabilu Zveze prijateljev Mladine in v počitniškem domu Vila v Kranjski Gori danes, 17. 7. 2013, pozdravila otroke, ki tam počitnikujejo v okviru humanitarne pobude ZPMS-a Pomežik soncu.

Pomežik soncu je v 15 letih omogočil brezskrbne počitnice več kot 10.000 otrokom iz vse Slovenije. Letos je peljal na brezplačno letovanje 312 otrok iz socialno ogroženih družin. Največ otrok prihaja iz osrednjeslovenske regije, sledijo podravska, gorenjska in savinjska regija. Za mnoge otroke so to prve počitnice.

Varuhinja je ob tem povedala: »Revščina na vsakem koraku, s katero se srečujem tudi v vlogi varuhinje, ne prizanaša. Žal, niti otrokom. Pozdravljam takšne akcije, ki vsaj za kratek čas otroke iztrgajo iz objema krute realnosti in jim dajo vedeti, da je lahko drugače. Otroci s takšno popotnico kljub stiskam svojih družin lažje vidijo možnosti in po njih, ko so večji, tudi posežejo, jih skušajo uresničevati. Otroci brez žarka svetlobe že v otroštvu, žal velikokrat nadaljujejo usode svojih staršev. Država mora poskrbeti, da bodo ne samo njihovi starši, pač pa najranljivejši členi družbe, njihovi otroci, živeli človeka dostojno življenje in da postanejo - če bi živeli v idealni državi - takšne akcije samo lep spomin.«


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.