Natisni vsebino

Varuhinja včeraj v Bohinju sprejela 7 pobudnikov

12.06.2014 10:01
Kategorija: Delovanje in dogajanje, Iz novinarskih konferenc


Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je v sredo, 11. 6. 2014, s sodelavci poslovala v Bohinju.

Zjutraj se je srečala s podžupanom občine Jožetom Sodjo, direktorjem občinske uprave Mirom Sodjo in višjo svetovalko I za družbene dejavnosti in gospodarstvo Ivo Lapajne.

Zatem se je v občinskih prostorih pogovarjala z vsemi, ki menijo, da so jim kršene pravice in so ocenili, da jim lahko Varuh pomaga do njihove uveljavitve. Sprejela je sedem pobudnikov.

Po pogovorih je varuhinja predstavila ugotovitve poslovanja na krajši novinarski konferenci v sejni sobi občine. Ob njej sta bila tudi svetovalka pri Varuhu Nataša Bratož in podžupan občine Jože Sodja. Povedala je, daje to že sedmo poslovanje letos, ker čeprav opravimo vsak mesec eno poslovanje, smo junija opravili že dve. S poslovanjem zunaj sedeža se skuša Varuh približati ljudem, ki bi potrebovali njegovo pomoč ali osebni pogovor, a ne (z)morejo priti v Ljubljano.

Veseli jo, da je v občini dovolj stanovanj in da imajo pri dodlitvi prednost tisti, ki so v težavah. Veseli jo tudi, da ni potrebe po bivalnih enotah in da občina tudi finančno pomaga tistim, ki so v stiskah.

Žalosti pa jo, da v občini ne morejo dobiti stalnega zdravnika, čerpav bi imel ta zagotovljene dobre pogoje za bivanje in delo.

Presenetilo jo je, da ni bilo vprašanj, povezanih za zakonom o Triglavskem narodnem parku, ki naj bi domačinom pogosto predstavljal vir krivic.

Kaj vse je še varuhinja povedala po pogovorih s pobudniki na novinarski konferenci lahko poslušate v tem zvočnem posnetku (MP3).Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.