Natisni vsebino

Varuhinja odprla posvet o zagovorništvu

28.03.2014 15:50
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je danes, 28. 3. 2014, popoldne otvorila dvodnevni posvet za zagovornike, ki poteka v Mladinskem zdravilišču RKS Debeli rtič. Udeleženke in udeleženci posveta razpravljajo o protokolih zagovorništva, tehnikah dela z otroki in ustreznem odnosu zagovornika do sebe in drugih.

Gre za projekt Varuha človekovih pravic Zagovornik- glas otroka, ki je doslej mnogim otrokom olajšal težak položaj "neslišanih in neupoštevanih", tako v družinah kot tudi pred mnogimi institucijami, večinoma zaradi težavnih razhodov in razvez njihovih staršev. Varuhinja je petdesetim udeleženkam in udeležencem predstavila zgodovinski razvoj, sedanje rezultate in prihodnost projekta.

Seznanila jih je tudi s prizadevanji Varuha na področju varovanja pravic otrok in načrti, da bi institucijo približali otrokom. S tem namenom so se strokovni sodelavci in namestnik, ki so med drugim posebej posvečeni varovanju pravic otrok, 1. marca preselili v prvo nadstropje iste stavbe, kjer je sedež Varuha. Prostori bodo prijaznejši otrokom, aprila pa bo tam zaživela tudi Unicefova varna točka. Prvo nadstropje Dunajske 56 bo v prihodnje kraj rednih mesečnih srečanj skupine za zagovorništvo v okviru še vedno pilotskega projekta, nudil pa bo tudi prostorske možnosti za srečanja z mladimi, zlasti predstavniki otroških parlamentov in nevladnimi organizacijami s področja  varovanja otrokovih pravic.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.