Natisni vsebino

Varuhinja obiskala Osnovno šolo Črni vrh nad Idrijo

16.01.2014 13:20
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer, njena namestnica mag. Kornelija Marzel in svetovalka pri Varuhu Martina Ocepek so v torek, 14. 1. 2014, obiskale Osnovno šolo Črni vrh nad Idrijo. Ogledale so si prostore šole ter se srečale z ravnateljico in ostalim osebjem šole. Na skupnem sestanku so bili prisotni tudi starši učencev te šole.

Naključno merjenje radona pred poletjem lanskega leta je pokazalo, da je vsebnost radona na določenih mestih v šoli tudi 13 krat presežena.  Inšpekcija Uprave RS za varstvo pred sevanji je izdala odločbo, da mora biti sanacija šole izvedena do avgusta 2014. Šola je naročila nove meritve, rezultati se pričakujejo v teh dneh.
Do sedaj je bil narejen le premaz prostorov vrtca z epoksi smolo, šola je v kritičnih prostorih omejila pouk, zagotovila je redno zračenje, kakšne resnejše sanacije pa še ni bilo izvedene.

Varuhinja opozarja, da je predvsem v skrbi za zaščito otrok, enako tudi zaposlenih, potreben resen in odgovoren pristop k takojšnji sanaciji šole. Pri tem je treba imeti v vidu zdravje posameznikov, odmaknjenost šole ter lokalno navezanost na šolo.
Varuhinja bo takoj stopila v stik občino, zgoraj omenjeno inšpekcije ter Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.