Natisni vsebino

Varuhinja na srečanju z ministrom za zunanje zadeve

08.12.2015 09:00
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Varuhinja človekovih pravic, njena namestnika Jernej Rovšek in Tone Dolčič ter generalna sekretarka Varuha mag. Bojana Kvas so se v ponedeljek, 7. 12. 2015, srečali z ministrom za zunanje zadeve Karlom Erjavcem in njegovimi sodelavci.

Govorili so o različnih temah s področja človekovih pravic. Minister Erjavec je v pogovoru poudaril pomen človekovih pravic v zunanji politiki Slovenije ter spomnil na nedavno izvolitev Slovenije v Svet OZN za človekove pravice za obdobje 2016-2018. Obvestil je o dosedanjih naporih in načrtovanih nadaljnjih aktivnostih Slovenije v okviru zagotavljanja mednarodnega varstva pravic starejših, ki obsegajo prizadevanja za oblikovanje novega mednarodno-pravnega instrumenta.

Varuhinja je izpostavila aktualno migrantsko in begunsko problematiko ter pri tem opisala vrsto dejavnosti, ki jih izvaja njen urad v zvezi z zagotavljanjem boljših pogojev ter v zvezi z varstvom človekovih pravic migrantov in beguncev.

Sogovornika sta se dotaknila tudi nekaterih drugih tem, kot so pravice otrok in v tej luči nedavna konferenca ob obeležitvi prvega Evropskega dne boja proti spolni zlorabi otrok. Izpostavila sta tudi pomen izobraževanja za človekove pravice, še posebej v povezavi z aktualno tematiko sovražnega govora, se dotaknila procesov v smeri oblikovanja nacionalne instiucije za človekove pravice in ratifikacije nekaterih mednarodno-pravnih instrumentov.


VIR: MZZ in VČP


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.