Natisni vsebino

Varuhinja in namestnik na 23. posvetu Medicina in pravo o čezmejnem zdravljenju

28.03.2014 15:10
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer se je danes, 28. 3. 2013, skupaj z namestnikom Tonetom Dolčičem udeležila 23. posveta Medicina in pravo, na katerem bodo govorili o čezmejnem zdravstvenem varstvu. V veliki dvorani medicinske fakultete Univerze v Mariboru je uvodoma nagovorila udeležence posveta, ki bo trajal še jutri.

Poudarila je pomen medinstitucinalnosti posveta, saj prav to obeta pogled na aktualno tematiko z več vidikov. Dotaknila se je pomena varovanja človekovih pravic, ko gre za dostop do zdravstvenih storitev in zdravja kot pomembne človekove dobrine, ki mora biti enako dostopna vsem brez diskriminacije. Prepričana je, da bodo strokovnjaki na posvetu ne le odprli dileme, pač pa tudi poiskali odgovore nanje, zlasti, ker odhodi po zdravstvene storitve v tujino za ljudi že odpirajo preštevilna vprašanja.

Njen namestnik Tone Dolčič je na posvetu spregovoril o nekaterih odprtih vprašanjih povezanih s pravico tujcev do zdravstvenih storitev v Republiki Sloveniji po direktivi o čezmejnem zdravstvenem varstvu.

Njegovo predavanje lahko v celoti preberete tukaj.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.