Natisni vsebino

Varuhinja z ministrico Kopač Mrakovo o številnih skupnih temah

09.04.2013 18:28
Kategorija: Delovanje in dogajanje, Iz novinarskih konferenc


Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer ter njena namestnika Tone Dolčič in mag. Kornelija Marzel so se danes, 9. 4. 2013, na povabilo ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anje Kopač Mrak srečali z njo in njenimi sodelavci na sedežu ministrstva.

Varuhinja in ministrica sta ugotovili, da vprašanj, skupnih obema institucijama, ne manjka.  Zato se bodo njuni sodelavci redno srečevali vsakih nekaj mesecev, na teh srečanjih pa bodo obravnavali konkretna vprašanja in iskali rešitve. 

Ministrica za delo dr. Anja Kopač Mrak je po srečanju povedala, da bo predlog tehničnega zakona, ki bo urejal vprašanje vrnitve premalo izplačanih pokojnin za nazaj, pripravljen v 14 dneh. Pojasnila je, da je delovna skupina ministrstev za delo in finance za pripravo predloga zakona že ustanovljena. Ko bo predlog omenjenega tehničnega zakona pripravljen, ga bo delovna skupina predlagala vladi v potrditev.

Varuhinjo veseli stališče ministrstva, da bodo enako obravnavani tako tisti upokojenci, ki so se zaradi znižane pokojnine pritožili, kot tisti, ki se niso.


 

 


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.