Natisni vsebino

Varuh s predstavniki civilne družbe, ki delujejo na področju brezposelnosti in socialne izključenosti

24.10.2014 12:51
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer se je skupaj s sodelavci, svetovalci pri Varuhu Lanom Vošnjakom, Nevo Šturm in dr. Ingrid Russi Zagožen, v četrtek 23. 10. 2014 srečala s predstavniki nevladnih organizacij, ki delujejo na področju brezposelnosti, revščine in socialne izključenosti.

Govorili so o različnih problemih, s katerimi se srečujejo brezposelne osebe, o posledični revščini in socialni izključenosti. Izpostavljena je bila problematika »slamnatih podjetij« in posledice, ki jih imajo odpuščeni delavci teh podjetij, kakor tudi poslovni partnerji, ki pogosto ne dobijo plačnih svojih proizvodov ali storitev; predstavljeno je bilo delo dnevnega centra za brezdomce v Ljubljani; poudarjena je bila potreba po boljšem dialogu z državo. Opozorili so tudi na velik obseg opuščenih kmetijskih zemljišč države in občin, ki bi lahko bile namenjene za brezplačno uporabo brezposelnim, a se jih raje prepušča zaraščanju.

Brezposelni si želijo delati in ne prositi za pomoč, vendar pa mora država zagotoviti pogoje za ustvarjanje delovnih mest in za učinkovito varovanje pravic ljudi pred zlorabami, ki so jim zaposleni prepogosto podvrženi.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.