Natisni vsebino

Varuh na spoznavni obisk sprejel predsednika Državnega sveta RS

06.05.2019 14:22
Kategorija: Delovanje in dogajanjeVaruh človekovih pravic Peter Svetina je v ponedeljek, 6. 5. 2019, na obisk sprejel predsednika Državnega sveta RS Alojza Kovšco s sodelavci.

V pogovoru je izpostavil pomen aktivnosti Državnega sveta Republike Slovenije pri oblikovanju politik na področju življenja in delovanja posameznih skupin prebivalcev Slovenije. Ob tem je poudaril tudi vlogo letnih poročil institucije Varuha človekovih pravic RS, ki lahko predstavljajo usmeritve pri oblikovanju teh politik skladno s postulati človekovih pravic.

Dosedanje sodelovanje z Državnim svetom je ocenil kot zelo dobro, saj sta instituciji odpirali številna za družbo relevantna vprašanja s področja človekovih pravic, od skrbi za starejše, ureditve paliativne oskrbe do delavskih pravic, pravic invalidov, sanacije onesnaženega okolja ter drugih tem.

Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca se je gostitelju zahvalil za povabilo. Dejal je, da se v Državnem svetu RS trudijo postati učinkovit servis civilni družbi, kjer imajo prav vsi odprta vrata - ne le državljani temveč tudi pristojne inštitucije, kot je Varuh človekovih pravic RS. Sodelovanje je bilo že doslej zelo dobro, a je priložnosti, kako to izboljšati še veliko. Zlasti preko skupnih posvetov o perečih in aktualnih temah, je ocenil.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.