Natisni vsebino

Varuh delegaciji iz Črne gore izčrpno o delu in pristojnostih institucije

22.03.2019 12:54
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Varuh človekovih pravic Peter Svetina in njegova namestnika Ivan Šelih in dr. Kornelija Marzel so v prostorih Varuha sprejeli delegacijo Odbora za človekove pravice in svoboščine Skupščine Črne gore.
 
Izmenjali so mnenja o ključnih aktivnostih Varuha človekovih pravic, vlogi Varuha kot nacionalnega preventivnega mehanizma (DPM), odnosu Varuha s Komisijo za peticije, človekove pravice in enake možnosti ter drugimi telesi v Državnem zboru. Zanimala jih je proaktivna vloga Varuha in število postopkov, sproženih na lastno pobudo, odnosa Varuha do slovenskega parlamenta in vlade.  

Delegacijo Odbora za človekove pravice in svoboščine Skupščine Črne gore je še zanimalo, kolikokrat Varuh pri obravnavi pobud zaznava t. i. „molk javne uprave“. Želeli so tudi vedeti, ali obstaja mehanizem za spremljanje spoštovanja priporočil Varuha.

Delegacijo Odbora za človekove pravice in svoboščine Skupščine Črne gore so sestavljali člana Odbora Momčilo Martinović in Mirsad Murić, sekretarka Odbora Slava Burić in sodelavka v Sekretariatu Odbora Sonja Jokić. Spremljali sta jih tolmačka Marta Biber in Stanica Popovič, prva svetovalka na Veleposlaništvu Črne Gore.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.