Natisni vsebino

Varuh bo 7. novembra posloval v Tolminu

17.10.2019 16:18
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Varuh človekovih pravic Peter Svetina s sodelavci bo v četrtek, 7. novembra 2019, posloval v Tolminu, na Občini Tolmin, Ulica padlih borcev 2. Vsi, ki menijo, da so jim kršene pravice in bi jim lahko Varuh pomagal, se lahko do torka, 5. novembra 2019, do 15. ure, preko telefonske 030 720 225, naročijo na polurni pogovor.

V okviru t. i. poslovanja zunaj sedeža bo varuh Peter Svetina obiskal tudi nekatere institucije v občini, kjer se bo seznanil z njihovim delom in težavami, s katerimi se srečujejo pri uresničevanju pravic ljudi. Srečal se bo tudi z županom Urošem Brežanom. Ugotovitve poslovanja bo varuh predstavil na novinarski konferenci.

Varuh človekovih pravic Republike Slovenije se želi z zunanjim poslovanjem približati tistim, ki ga potrebujejo. Enkrat na mesec zato obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki ga potrebujejo pri uveljavljanju svojih pravic. To obliko dela institucija izvaja vse od začetkov njenega delovanja leta 1995. Namen poslovanja ni priti v vsako izmed 212 slovenskih občin, temveč se vsaj regionalno približati vsem tistim, ki bi potrebovali pomoč, pa ne (z)morejo priti v Ljubljano.  


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.