Natisni vsebino

Varuh 7. avgusta v Kopru na voljo občankam in občanom

01.08.2019 10:10
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Varuh človekovih pravic Peter Svetina s sodelavci bo v sredo, 7. avgusta 2019 posloval v Kopru, in sicer v Pretorski palači, na Titovem trgu 3.

Vsi, ki menijo, da so jim kršene pravice in bi jim lahko Varuh pomagal, naj do ponedeljka, 5. avgusta 2019, do 15. ure, pokličejo na telefonsko številko 030 720 225 in se naročijo na polurni pogovor z varuhom in njegovimi sodelavci.

V okviru t. i. poslovanja zunaj sedeža bo varuh Peter Svetina obiskal tudi nekatere institucije v občini, kjer se bo seznanil z njihovim delom in težavami, s katerimi se srečujejo pri uresničevanju pravic ljudi. Srečal se bo tudi z županom Alešem Bržanom in njegovimi sodelavci ter z njimi govoril o prizadevanju občine za spoštovanje pravic občanov. Ugotovitve poslovanja bo ob 13.45 predstavil na novinarski konferenci, ki bo prav tako v prostorih Pretorske palače.

Varuh človekovih pravic Republike Slovenije se želi z zunanjim poslovanjem približati tistim, ki ga potrebujejo. Enkrat na mesec zato obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki ga potrebujejo pri uveljavljanju svojih pravic. To obliko dela institucija izvaja vse od začetkov njenega delovanja leta 1995. Namen poslovanja ni priti v vsako izmed 212 slovenskih občin, temveč se vsaj regionalno približati vsem tistim, ki bi potrebovali pomoč, pa ne (z)morejo priti v Ljubljano. 


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.