Natisni vsebino

Vabilo na posvetovalno delavnico Krepitev pravic osumljenih in obdolženih oseb v kazenskih postopkih – vloga nacionalnih inštitucij za človekove pravice

13.05.2019 12:32
Kategorija: Delovanje in dogajanjeMirovni inštitut in Varuh človekovih pravic vabita na posvetovalno delavnico o krepitvi pravic osumljenih in obdolženih oseb v kazenskih postopkih in vlogi nacionalnih inštitucij za človekove pravice.

Delavnica bo potekala v torek,  28. maja 2019 ob 10. uri v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova na Maistrovi 1 v Ljubljani.

Nacionalne institucije za človekove pravice igrajo pomembno vlogo pri krepitvi pravic osumljencev in obtožencev ter preprečevanju mučenja in drugega slabega ravnanja. Poleg tega zaradi svojih širokih pristojnosti nacionalne institucije za človekove pravice krepijo in dopolnjujejo delo drugih nacionalnih deležnikov.

Posvetovalna delavnica poteka v okviru mednarodnega projekta, v katerem Mirovni inštitut - v sodelovanju z Ludwig Boltzmann inštitutom za človekove pravice (Avstrija), Madžarskim Helsinškim odborom (Madžarska) in Helsinško fundacijo za človekove pravice (Poljska) – raziskuje vlogo nacionalnih inštitucij za človekove pravice na področju varstva pravic osumljenih in obdolženih s posebnim poudarkom na uporabi relevantnih inštrumentov EU.

Posvetovalna delavnica je namenjena izmenjavi izkušenj, dobrih praks, inovativnih idej za promocijo in zaščito pravic osumljenih in obdolženih oseb ter krepitvi medsebojnega sodelovanja. Namenjena je predstavnikom odvetništva, tožilstva, sodstva, policije, nevladnih organizacij in drugim zainteresiranim deležnikom.

Okvirni program

10.00 – 10.30 Predstavitev projekta in ciljev delavnice

10:30 - 12:00 (kratke predstavitve in razprava)
Uresničevanje pravic osumljenih in obdolženih v praksi, izzivi, mednarodni standardi, relevantne aktivnosti Varuha človekovih pravic    

12:00 – 13:00 Kosilo

13:00 – 14:45 (kratke predstavitve in razprava)
Vloga Varuha človekovih pravic kot nacionalne inštitucije za človekove pravice, kratka predstavitev rezultatov izhodiščne raziskave, dobre prakse in izzivi, sodelovanje z drugimi deležniki

Prosimo, da udeležbo na dogodku potrdite na naslov katarina.vucko@mirovni-institut.si

Vljudno vabljeni!

Katarina Vučko
Vodja projekta, Mirovni inštitut    


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.