Natisni vsebino

V Murski Soboti prva gugalnica za gibalno ovirane otroke

22.04.2014 09:47
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je kot ambasadorica projekta Nasmeh iz gugalnice v soboto, 19. 4. 2014, v Murski Soboti sodelovala pri postavitvi prve gugalnico za gibalno ovirane otroke. S tem želijo v zavodu Vista, kjer so nosilci projekta, obogatiti javne površine otroških igrišč po Sloveniji ter spodbuditi otroke in starše k vzpostavljanju novih vrednot. Na otvoritvi je sodeloval tudi predsednik Slovenije Borut Pahor, ki je častni pokrovitelj akcije.

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je ob tem poudarila pomen tovrstnih akcij, s katerimi nevidne osebe s posebnimi potrebami postanejo vidne. Veseli jo, da bodo tudi v drugih občinah postavili tovrstna igrala in otrokom dali možnost, da se igrajo skupaj z vrstniki, ne samo, da jih opazujejo od strani.

Projekt Nasmeh z gugalnice, ki so ga podprli številni zavodi, društva in podjetja, je usklajen z akcijskim programom za invalide in resolucijo o nacionalnem programu socialnega varstva, med drugim pa predvideva sodelovanje z lokalnimi skupnostmi in podjetij za postavitev desetih gugalnic, akcijo ozaveščanja javnosti o sočutnosti do gibalno oviranih po spletnih omrežjih in fotografski natečaj Nasmeh z gugalnice.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.