Natisni vsebino

Švedski študentje po informacije o varovanju pravic v Sloveniji

09.05.2017 12:11
Kategorija: Delovanje in dogajanje


Namestnik varuhinje Tone Dolčič je v prostorih Varuha v ponedeljek, 8. 5. 2017, na študijski obisk sprejel skupino študentov iz Švedske. Študenti, ki se na fakulteti v Göteborgu v triletnem programu izobražujejo za bodoče sindikaliste, so se želeli seznaniti z delom Varuha človekovih pravic RS na različnih področjih.

Zanimal jih je položaj delavcev v Sloveniji, zaščita njihovih socialnih pravic, pravic do zdravstvenega varstva in zavarovanja, pogovarjali pa so se tudi o konceptu solidarnosti. Razpravljali so o begunski problematiki in odgovornosti evropskih držav pri tem, v tej luči pa jih je zanimalo tudi varovanje pravic migrantov, manjšin, žensk in otrok v Sloveniji. Prenesli so tudi prakso Švedske na področju solidarnosti in varovanja človekovih pravic. Ob koncu pa so se dotaknili tudi enakosti spolov in varovanja pravic LGBT skupnosti danes ter v času nekadnje Jugoslavije. 

Gostje se bodo v tednu trajajočem bivanju v Sloveniji srečali še z nekaterimi strankami in civilno družbo, ki se ukvarja z varovanjem pravic različnih skupin prebivalstva.

 

 


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.