Natisni vsebino

Srečanje varuhinje človekovih pravic s predsednikom Rdečega križa Slovenije

20.03.2017 13:03
Kategorija: Delovanje in dogajanjeVaruhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer in njen namestnik Tone Dolčič sta se v ponedeljek, 20. 3. 2017, na sedežu Varuha človekovih pravic RS sestala s predsednikom Rdečega križa Slovenije dr. Dušanom Kebrom in generalno sekretarko RKS Renato Brunskole.

Obravnavali so nekatera vprašanja položaja in vloge Rdečega križa Slovenije v sistemu socialnega in zdravstvenega varstva. Država bi morala v Rdečem križu videti partnerja pri razreševanju nekaterih ključnih vprašanj socialne države ter mu pri tem pomagati pri uresničevanju  njegovih ciljev, ki so opredeljeni z zakonom, pa tudi z mednarodnimi konvencijami.

Varuh v zadnjem letu ni prejel posebnih pritožb v zvezi z delom predstavnikov Rdečega križa med ljudmi, seznanjen pa je z izredno velikim obsegom nalog, ki so bile opravljene na področju premagovanja revščine in begunske problematike.
Predstavnika Rdečega križa sta opozorila tudi na potrebo, da bi se mladi čim prej oziroma v času obveznega šolanja spoznali z osnovami prve pomoči, saj je to del splošne izobrazbe, ki lahko v praksi reši ogroženo zdravje ali celo življenje.


Nazaj
Pravne informacije   |   Zasebnost   |   Kontakt Izvedba: Nova Vizija d.d.